Programın Amacı ve Öğrenme Çıktıları

Hesaplama ve donanım alanlarındaki gelişmeler ve bunların getirdiği dijital dönüşüm ile beraber birçok alanda ve iş kolunda büyük miktarlarda veri üretilmeye başlanmıştır. Bu verilerin işlenmesi ve anlamlı hale getirilmesinin olası katma değeri çok fazladır. Ancak klasik yöntemler bu görev için yeterli değildir. Bu yüzden farklı disiplinleri bir araya getiren “veri bilimi” kavramı ortaya çıkmıştır. Bu eğitimin amacı, katılımcılara veri bilimi sürecini teorik ve pratik anlamda aktarmaktır. Bu bağlamda gereken temel programlama ve matematik bilgilerini vermek, yapay öğrenme adımlarını ve sıkça kullanılan yöntemleri öğretmek ve öğrenilenlerin uygulamaya dökülmesi hedeflenmektedir.

Bu programı başarıyla tamamlayan katılımcıların elde edeceği çıktılar:

• iş problemlerini veri problemlerine çevirebilme,
  • veri bilimi için Python programlama,
  • istatistiksel ve görsel veri analizi,
  • temel yapay öğrenme algoritmaları,
  • temel derin öğrenme modelleri,
  • öğrenilen yöntemleri veriye dayalı problem çözme için kullanma becerisi.

Kimler Başvurabilir

Matematik veya programlama geçmişi olan, çalıştığı sektör, görev ve kıdem süresinden bağımsız olarak, veri işlemeye, veriden anlamlı sonuçlar çıkarmaya ve veriye dayalı problem çözmeye ilgi duyan ve bunları hem iş hem gündelik hayatında uygulamak isteyen herkes.

Eğitim Planı

Ayrıntılı eğitim tarihleri için Eğitim Planı sekmesine bakınız.

Gün Eğitim Başlığı
1 Veri Bilimine Giriş
2 Veri Bilimi için Temel İstatistik
3 Python’da Veri İşlemeye Giriş 1
4 Python’da Veri İşlemeye Giriş 2
5 Yapay Öğrenmeye Giriş 1
6 Python’la Yapay Öğrenme Uygulamaları 1
7 Yapay Öğrenmeye Giriş 2
8 Python’la Yapay Öğrenme Uygulamaları 2
9 Yapay Öğrenmeye Giriş 3
10 Python’la Yapay Öğrenme Uygulamaları 3

Eğitmen: Prof. Dr. Mehmet Gönen

Eğitim Süresi: 60 saat (10 gün)

Eğitim Yeri: Zoom

Kontenjan: 20 kişi

Eğitim Tarihleri: 7-9-14-16-21-23-28-30 Ocak-4-6 Şubat 2025

(Eğitimler sırasında tüm katılımcıların kameralarının açık olması beklenmektedir. Eğitim sırasında kayıt yapılması yasaktır.)

Eğitim Saatleri: 9:30 – 16:30

Son Başvuru: 7 Aralık 2024

Eğitim Bedeli: Katılımcı başına 81.500 TL + %20 KDV (KDV dahil 97.800 TL)

Aynı kurumdan aynı tarihli programa iki kişinin katılımında toplam eğitim bedeli üzerinden %5, üç ve üzeri sayıda kişinin katılımında %10 indirim uygulanır. Ayrıca Koç Üniversitesi öğrenci/mezunları ve Koç Topluluğu çalışanlarına %10 indirim uygulanmaktadır.

İndirimli fiyatlar:

%10 indirimli: 73.350 TL + %20 KDV

%5 indirimli: 77.425 TL + %20 KDV

Ödemelerini kredi kartıyla yapmak isteyen katılımcılarımız için eğitim bedelini 2 veya 3 taksitle ya da tek çekimde ödeme imkânı bulunmaktadır. Kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen katılımcılarımızın bu taleplerini executive@ku.edu.tr adresine e-postayla iletmelerini rica ederiz. Katılımcılarımıza ödeme için web bağlantısı gönderilecektir.

İletişim:

executive@ku.edu.tr