Bu programın amacı problem çözüm süreçlerinde düşünme yeteneğinin birden fazla, alışılmadık ve insan odaklı çözümler üretebilmesinin nasıl yönetileceğinin deneyimlenmesidir.

Program kapsamında problemlerin keşfi ve analizi, bu problemler ile ilgili fikir üretimi ve bu fikirlerin sunumu ile ilgili teknikler aktarılacak, grup dinamiğinin nasıl yürütüleceği konusundaki püf noktaları anlatılacaktır.

Zoom ile yapılacak çevrimiçi interaktif eğitimimizde katılımcılar, 3 yarım gün sürecek müzik destekli, keyifli bir tempoyla çalışacaklardır.

Tasarım Odaklı Düşünme Yönetimi Çevrimiçi Sertifika Programı ile…

• Gerek ürün gerek hizmetlerinizin kullanıcı ihtiyaçlarını daha da iyi karşılaması için insanı merkeze alan düşünce yapınızı geliştirebilir, bunu ekibinize nasıl aşılayacağınızı öğrenebilirsiniz.
  • Ekibinizin, kullanıcıların karşılanmamış ihtiyaçlarını daha iyi keşfedip, onlarla daha iyi empati kurabilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Varsayımlarınızı ve projelerinizi hayata geçirmeden önce sağlamasını nasıl yapacağınızı öğrenebilir, risklerinizi en aza indirebilirsiniz.
  • Fikirlerinizi daha az söz daha fazla görsel ifade ile dışa vurabilirsiniz, böylelikle fikrinizin karşı tarafa ve/veya karar vericilere daha etkin bir dille anlatımını sağlayabilirsiniz.
  • Firmanıza, kendinize ve ekibinize tasarım odaklı düşünce teknikleriyle daha etkin fikirler için ilham verebilirsiniz.

Eğitmen: Prof. Dr. Oğuzhan Özcan

Vaka Analisti: Ceylan Beşevli

Kimler Başvurabilir:

Çalıştığı sektör, görev ve kıdem süresinden bağımsız olarak, tasarım odaklı & yaratıcı düşünme tekniklerini öğrenmek ve bunları hem iş hem gündelik hayatında uygulamak isteyen herkes.

Program Türkiye saati ile her gün 13:00’da başlayacaktır. Her yirmi dakikada bir 5 dakikalık, saat başı da 10 dakikalık müzik araları verilmektedir.

Eğitim Planı

1. Gün

• 13:00-14:00: Tasarım odaklı düşünme nedir?
  • 14:00-14:30: Problem nasıl tanımlanır?
  • 14:30-15:30: Vaka çalışması üzerinden ToD ekibinin oluşturulmasındaki dinamikler ve problemin tanımlanma sürecinde gözetilmesi gerekenler.
  • 15:30-16:00: Araştırma sorusu nasıl kurgulanır?
  • 16:00-16:30: Vaka çalışması üzerinden çeşitli soru üretim tekniklerinin gösterimi

2. Gün

• 13:00-13:30: Kullanıcı görüşmesi nasıl hazırlanır?
  • 13:30-14:00: Vaka çalışması üzerinden kullanıcı görüşmesi tüyoları
  • 14:00-15:00: Kullanıcı görüşmesi nasıl yorumlanır?
  • 15:00-15:30: Görselleştirme nasıl yapılır?
  • 15:30-16:30: Vaka çalışması üzerinden grupça persona ve hikaye panosu yaratımının detayları

3. Gün

• 13:00-13:30: Fikir cimnastiği yaparken nelere dikkat etmeli?
  • 13:30-14:00: Vaka çalışması üzerinden grupça fikir üretiminin püf noktaları ve tetikleyici taktikler
  • 14:00-14:30: Fikirler neye göre seçilir, nasıl rafine edilir?
  • 14:30-15:00: Fikir hızlıca nasıl prototiplenir?
  • 15:00-15:30: Vaka çalışması üzerinden grupça fikrin rafine edilmesi ve prototiplenmesi hakkında tüyolar
  • 15:30-16:00: Uzaktan tasarım odaklı çalışma yapma araçlarının tanıtımı
  • 16:00-16:30: Tasarım odaklı düşünmeyi işinize nasıl entegre edebilirsiniz?

10 saatlik programı tamamlayan katılımcılara Koç Üniversitesi sertifikası verilecektir.

Eğitim Süresi: Toplam 10 Saat (3 yarım gün)

Eğitim Yeri: Zoom

Kontenjan: 15 kişi

Eğitim Tarihleri: 26-27-28 Temmuz 2022

Son Başvuru: 20 Temmuz 2022 (Başvuru alımları, kontenjanlarımız dolduğunda, son başvuru tarihinden önce sonlandırılmaktadır)

Eğitim Bedeli:

Türkiye’den katılımcılar 4250 TL (%18 KDV dahil),

Yurtdışından katılmcılar 450 USD (%18 KDV dahil)

Aynı kurumdan aynı tarihli programa iki kişinin katılımında toplam eğitim bedeli üzerinden %5, üç ve üzeri sayıda kişinin katılımında %10 indirim uygulanır. Ayrıca Koç Üniversitesi öğrenci/mezunları ve Koç Topluluğu çalışanlarına %10 indirim uygulanmaktadır.

Ödemelerini kredi kartıyla yapmak isteyen katılımcılarımız için eğitim bedelini 2 veya 3 taksitle ya da tek çekimde ödeme imkânı bulunmaktadır. Kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen katılımcılarımızın bu taleplerini executive@ku.edu.tr adresine e-postayla iletmelerini rica ederiz. Katılımcılarımıza ödeme için web bağlantısı gönderilecektir.

Kullanılacak Eğitim Platformu: Zoom

Eğitime kişisel dizüstü bilgisayarınız ya da tüm mobil cihazlarınızla katılabilirsiniz. Geniş ekran avantajını kullanmanız için bilgisayarınızla katılmanızı öneririz. Kaydınız tamamlandıktan sonra, gerekli yönlendirmeler, eğitimden bir süre önce e-posta adresinize gönderilecektir.

İletişim:

Telefon: +905497749562