Yrd. Doç. Dr. Asım Evren Yantaç Bilgi Mimarisi

Yardımcı Doç. Dr. Asım Evren Yantaç, Koç Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programlarında görsel düşünme, enformasyon tasarımı ve mimarisi eğitimleri vermektedir. Asım Evren Yantaç, Yıldız Teknik Üniversitesi Interaktif Medya Tasarımı Lisans Programı (1999-2003), Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans (-2006) ve Doktora (-2009) programlarını tamamlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, Oguzhan Özcan tarafından kurulmuş olan alanında öncü Sanat ve Tasarım Fakültesi, İnteraktif Medya Tasarımı bölümünde önce eğitimini, daha sonra da araştırmacı / eğitmen / program yürütücüsü görevlerini tamamladıktan sonra, (-2013), post-doc araştırmalarını yürütmek üzere Chalmers University of Technology (Göteborg, İsveç) Tangible Interaction Laboratory (T2I Lab)'e giderek, Prof. Morten Fjeld ile çalışmaya başladı (2013-). T2I lab ile araştırma iş birliğini hale sürdürmekteyken (2012-), şimdi Koç Üniversitesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümünde eğitmenlik ve Prof. Oguzhan Özcan tarafından kurulmuş olan Design Lab'in bir parçası olarak açılmış olan "Interactive Information Design Research Group"un yürütücüsü olarak araştırma çalışmaları yapmaktadır (2013-). Bunun dışında "interaktif medyada bilgi görselleştirme", "konum ve zamana dayalı veri görselleştirme", "engelli ortamlara yönelik arayüz tasarımı", ve "augmented/mediated reality için arayüz tasarımı" konularında araştırma faaliyetleri yürütmektedir. Doktora çalışmasında "yelkenli teknelerde navigasyon ve taktik amaçlı augmented reality teknolojileri" üzerine TÜBİTAK (2009) destekli yürütüğü çalışmadan sonra, yine TÜBİTAK destekli (2012) olarak "otizmli bireylerin günlük hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik mediated reality ortamları" projesini de Post Doc çalışması olarak tamamlamıştır.