Tasarım Odaklı Düşünme Çevrimiçi Sertifika Programı

Tasarım Odaklı Düşünme Çevrimiçi Sertifika Programının amacı problem çözüm süreçlerinde düşünme yeteneğinin birden fazla, alışılmadık ve insan odaklı çözümler üretebilmek üzere geliştirilmesi ve deneyimlenmesidir.

Program kapsamında problemlerin keşfi ve analizi, bu problemler ile ilgili fikir üretimi ve bu fikirlerin sunumu ile ilgili teknikler anlatılacaktır.

Microsoft Teams/Zoom ve Miro platformları ile yapılacak çevrimiçi eğitimimizde katılımcılar, 3 yarım gün sürecek keyifli bir tempoyla grupça çalışarak uygulamalar yapacaklardır.

Tasarım Odaklı Düşünme Sertifika Programı ile...

-Gerek ürün gerek hizmetlerinizin kullanıcı ihtiyaçlarını daha da iyi karşılaması için insanı merkeze alan düşünce yapınızı geliştirebilir, bunu ekibinize de aşılayabilirsiniz.

-Kullanıcıların karşılanmamış ihtiyaçlarını daha iyi keşfedip, onlarla daha iyi empati kurabilirsiniz.

-Varsayımlarınızı ve projelerinizi hayata geçirmeden önce sağlamasını nasıl yapacağınızı öğrenebilir, risklerinizi en aza indirebilirsiniz.

-Fikirlerinizi daha az söz daha fazla prototiple dışa vurabilir, onları daha ete kemiğe bürünür hale getirip fikrinizin iletişimini sağlayabilirsiniz

-Kendinize ve ekibinize tasarım odaklı düşünce teknikleriyle ilham verebilirsiniz.

Eğitmen: Prof. Dr. Oğuzhan Özcan

Kimler Başvurabilir:

Çalıştığı sektör, görev ve kıdem süresinden bağımsız olarak, tasarım odaklı & yaratıcı düşünme tekniklerini öğrenmek ve bunları hem iş hem gündelik hayatında uygulamak isteyen herkes.

Eğitim Planı

1. Gün

• 13:00-14:00: ToD tarihi ve farklı metodları, başarı ve başarısızlık hikayeleri

• 14:00-14:30: Problemi tanımlama, Belalı Problemler, "Affordance", Proje Brief'i2

• 14:30-15:30: Problem bulma sürecinin örnek üzerinden anlatımı

• 15:30-16:00: Araştırma sorusu sunumu

• 16:00-16:30: Örnekler ile araştırma sorusu üretim tekniklerinin gösterimi

2. Gün

• 13:00-13:30: Kullanıcı görüşmesi sunumu

• 13:30-14:00: Kullanıcı görüşmesi için soru üretiminin örneklendirilmesi

• 14:00-14:30: Kullanıcı görüşmesi yorumlama sunumu

• 14:30-15:00: Gelen bilgiyi yorumlama ve tema oluşturma hakkında örnekler

• 15:00-15:30: Görselleştirme Sunumu

• 15:30-16:00: Persona yaratımının gösterimi

• 16:00-16:30: Hikaye Panosu Oluşturma (Storyboarding) / Deneyim Haritası Çıkarma (Journey Mapping) üretim sürecinin örnekleri

3. Gün

• 13:00-13:30: Fikir cimnastiği sunumu

• 13:30-14:00: Fikir üretiminin püf noktaları

• 14:00-14:30: Fikirleri seçme ve rafine etme nasıl olmalı? - Örnekler

• 14:30-15:00: Prototipleme sunumu

• 15:00-15:30: Örnek video eskiz (video sketching) ve prototip’ler, yapım süreçleri

• 15:30-16:00: Kapanış sunumu

Eğitim Süresi: Toplam 10 Saat (3 yarım gün)

Kontenjan: 15 kişi
10 saatlik programı tamamlayan katılımcılara Koç Üniversitesi sertifikası verilecektir.

Eğitim Tarihi: 1-2-3 Temmuz

Son Başvuru Tarihi: 25 Haziran

Eğitim Bedeli: 3250 TL (%18 KDV dahil)

İndirim:

Aynı kurumdan aynı tarihli programa iki kişinin katılımında toplam eğitim bedeli üzerinden %5, üç ve üzeri sayıda kişinin katılımında %10 indirim uygulanır. Ayrıca Koç Üniversitesi öğrenci/mezunları ve Koç Topluluğu çalışanlarına %10 indirim uygulanmaktadır.

%5 indirimli fiyat: 3088 TL

%10 indirimli fiyat: 2925 TL

Kredi Kartıyla Ödeme:

Ödemelerini kredi kartıyla yapmak isteyen katılımcılarımız için eğitim bedelini 2 veya 3 taksitle ya da tek çekimde ödeme imkânı bulunmaktadır. Kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen katılımcılarımızın bu taleplerini executive@ku.edu.tr adresine e-postayla iletmelerini rica ederiz. Katılımcılarımıza ödeme için web bağlantısı gönderilecektir.

Kullanılacak Eğitim Platformları: Microsoft Teams / Zoom ve Miro

Eğitime kişisel dizüstü bilgisayarınız ya da tüm mobil cihazlarınızla katılabilirsiniz. Geniş ekran avantajını kullanmanız için bilgisayarınızla katılmanızı öneririz. Kaydınız tamamlandıktan sonra, gerekli yönlendirmeler, eğitimden bir süre önce e-posta adresinize gönderilecektir.

İletişim:

Telefon: +905497749562