Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gönen Büyük Veri
Mehmet Gönen; endüstri mühendisliği lisans, bilgisayar mühendisliği yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2003, 2005 ve 2010 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nden aldı. Doktora sonrası çalışmalarını Helsinki Bilişim Teknolojileri Enstitüsü ve Aalto Üniversitesi Bilişim ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde yaptı. Ardından sırasıyla Seattle’da Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi’nde uzman araştırmacı ve Portland’da Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev aldı. Eylül 2015’ten itibaren Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ve Aralık 2016’dan itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Araştırmaları ağırlıklı olarak yapay öğrenme ile veri analizi, büyük veri ve hesaplamalı biyoloji konularında yer almaktadır. 2016 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç̧ Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı ve 2017 yılında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı tarafından ödüle layık görülmüştür.